قیمت دلار این روزها نوسانات بسیاری دارد. در بازه زمانی در گذشته قیمت دلار در بازار آزاد تا 34 هزار تومان نیز بالا رفت. اما قیمت دلار این روزها تحت تاثیر عوامل مختلف کمی کاهش یافته است. اما چه عواملی بر قیمت دلار تاثیر دارند؟ قیمت دلار امروز چقدر تعیین شد؟
به گزارش جام جم آنلاین، براساس اعلام بانک مرکزی قیمت هر دلار آمریکا در صرافی ملی امروز _یکشنبه دوازدهم تیرماه ۱۴۰۱_ ۲۷۷ هزار و ۳۴۰ ریال است؛ همچنین نرخ رسمی هر یورو ۴۳ هزار و ۷۹۴ ریال و نرخ آن در صرافی ملی ۲۸۶ هزار و ۶۲۶ ریال و نرخ رسمی هر پوند انگلیس به قیمت ۵۰ هزار و ۸۱۶ ریال و نرخ آن در بازار آزاد ۳۹۶ هزار و ۵۰ ریال است.
علاوه بر این هر فرانک سوئیس ۴۳ هزار و ۷۷۷ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۹۶ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۲۲۳ ریال، کرون دانمارک پنج هزار و ۸۸۸ ریال، روپیه هند ۵۳۲ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۶ هزار و ۴۸۱ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۰ هزار و ۵۵۱ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۱ هزار و ۶۴ ریال، دلار هنگکنگ پنجهزار و ۳۵۳ ریال و هر ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال و دلار کانادا ۳۲ هزار و ۵۶۳ ریال است.
از سوی دیگر دلار نیوزیلند ۲۶ هزار و ۱۹ ریال، راند آفریقای جنوبی دو هزار و ۵۶۴ ریال، لیر ترکیه دو هزار و ۵۰۶ ریال، روبل روسیه ۷۵۵ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق دو هزار و ۸۷۸ ریال، لیر سوریه ۱۷ ریال، دلار استرالیا ۲۸ هزار و ۶۲۴ ریال، ریال عربستان سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۳ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۸۰ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۴ هزار و ۹۱۱ ریال، ده روپیه سریلانکا یک هزار و ۱۶۸ ریال، کیات میانمار (برمه) ۲۳ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۳ هزار و ۲۳۴ ریال قیمت خورد.
همچنین نرخ یکصد درام ارمنستان ۱۰ هزار و ۳۴۷ ریال، دینار لیبی هشت هزار و ۷۰۷ ریال، یوان چین شش هزار و ۲۷۰ ریال، یکصد بات تایلند ۱۱۸ هزار و ۹۶ هزار ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۵۲۷ ریال، یکهزار وون کرهجنوبی ۳۲ هزار و ۳۳۴ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۵۰ ریال، لاری گرجستان ۱۴ هزار و ۳۴۷ ریال، یکهزار روپیه اندونزی دو هزار و ۸۰۸ ریال، افغانی افغانستان ۴۷۹ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۲ هزار و ۴۴۵ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۰۷ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۷۶ هزار و ۱۶۹ ریال، سومونی تاجیکستان دو هزار و ۲۷۴ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و ۲۳ ریال قیمتگذاری شد.
معامله گران معتقدند با دخالت بازار ساز اسکناس آمریکایی مجبور به کاهش شده است. این دسته از معامله گران تزریق عرضه و محدودیت فعالیت معامله گران بزرگ را عامل نزولی شدن نرخ دلار می دانند .
به گزارش اقتصاد نیوز ؛ بازار ارز تهران که شاهد قدرت نمایی معامله گران افزایشی بود در دو روز اخیر آرایش نزولی به خود گرفته و قیمت دلار در حال عقب نشینی از مرز های تاریخی است.
شریف پور تصریح کرد:حباب قیمت سکه و دلار در حال از بین رفتن است و پیش بینی می شود با توجه به هماهنگی های تیم اقتصادی دولت با مجلس،در روزهای آینده روند کاهشی قیمت دلار و سکه ادامه یابد.
وی افزود:مقاومت سوداگران ارزی در برابر کاهش قیمت دلار نتیجه ای ندارد و وضعیت به نحوی است که پیش بینی می شود دلارهای خانگی به بازار عرضه شود و با توجه به حجم بالای دلارهای خانگی، قیمت ارز تعدیل می شود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد:حتی شنیده می شود برخی از کسانیکه دلار خریداری کرده بودند، حاضرند که ارزهای خود را به کمتر از قیمت خرید به فروش برسانند البته باید تصمیمات موثر برای هدایت نقدینگی به تولید اتخاذ شود.
به گزارش تسنیم، در پی ریزش قیمت ها در بازار طلا و ارز، تعدادی از دلال های اصلی بازار به دلیل فرار از ضررهای سنگین سعی دارند با بالا اعلام کردن قیمت ها در فضای مجازی، مانع از کاهش بیشتر قیمت ها در بازار شوند.
برخی از کانال های تلگرامی با اعضای چند ده هزار نفری برای سومین روز پیاپی اقدام به درج نرخ غیر واقعی از بازار طلا و ارز میکنند؛ مقایسه قیمت های درج شده در این کانال ها با کف بازار نشان میدهد که قیمت دلار در کانالهای تلگرامی حداقل 400-500 تومان گرانتر درج می شود.
نگاهی به وضعیت اعلام قیمت ها در این کانال ها نشان میدهد که از دو روز گذشته تا کنون، شانتاژ گسترده و هماهنگی توسط این کانال های تلگرامی با اعضای چند ده هزار نفری در حال انجام است.
البته تجربه دفعات قبل نیز گواه همین مطلب است چراکه همواره در روزهای پرنوسان بازار، برخی از کانالهای تلگرامی بصورت هماهنگ قیمت های کاذب را درج کرده و با این کار سعی دارند مانع از ادامه روند نزولی قیمت ها در بازار شوند.
تعدادی از فعالان بازار می گویند: «از آنجایی که مخاطب این کانالهای تلگرامی زیاد است، قدرت شانتاژ بالایی هم دارند؛ چون بازار سنگین ریخته یک سری ضرری شدند با کمک شانتاژ کانال های درج نرخ تلگرام میخواهند مال بالاتر خالی کنند.»
مثلا الان که نرخ اعلامی این کانال ها برای دلار 30 هزار و 600 تومان است، دلار در سبزه میدان با 30 هزار و 200 تومان معامله می شود. ضمن اینکه دلار خرد نیز در معاملات خرد 30 هزار تومان قیمت خورده است.
یکی از صراف های بازار ارز در همین ارتباط می گوید: کانال های نرخ دلار در تلگرام طی سه چهار روز گذشته هماهنگ کردند و نرخ ها را بالاتر اعلام می کنند. 4-5 کانال معروف در تلگرام، منبع چک کردن نرخ توسط حدود 80-90٪ کسبه و تجار و بازاری ها هستند و هرکسی بخواهد دلار بخرد یا بفروشد به نرخ های این کانال ها حتما نگاه می کند.
او می گوید: چون افراد عادی به کف سبزه میدان و افشار دسترسی لحظه ای ندارند شانتاژ این باند های تلگرامی جواب میدهد!
به گزارش تسنیم، طبق اعلام دبیرکل کانون صرافان، با افزایش عرضه ارز از سوی صادرکنندگان در بازار متشکل ارزی، قیمت خرید و فروش ارز توافقی از صبح امروز وارد کانال 28 هزار تومان شده است.
این درحالی است که قیمت دلار در بازار آزاد نیز هم اکنون حدود 30 هزار تومان، است؛ فعالان بازار ارز پیش از این بارها گفته بودند احتمال کاهش بیشتر قیمتها در روزهای آینده وجود دارد.
صرافهای عضو بازار متشکل ارزی می گویند: خرید و فروش در بازار به تعادل رسیده است؛ عرضه های ارز نیز بالاست و به تقاضاها پاسخ داده می شود. از صبح امروز میزان عرضه بیشتر از تقاضا بوده است.
فعالان بازار میگویند: اقدامات مثبت بانک مرکزی در بازار ارز و افزایش عرضه ارز از سوی صادرکنندگان در بازار موجب شد تا مدار قیمتی در این بازار نزولی شود؛ ضمن اینکه خبرهای مثبت از مذاکرات هسته ای و آغاز مجدد رفت و آمدهای سیاسی این خبر را در بازار مخابره کرده که احتمال کاهش بیشتر قیمت ها در روزهای آینده وجود دارد.
برهمین اساس نیز بر تعداد فروشنده های ارز در بازار افزوده شده است؛ صراف ها می گویند قیمت دلار در صرافی های مجاز بین 29 هزار تا 30 هزار تومان در نوسان است؛ نکته مهم در بازار این است که قیمت دلار در بین دلال های حاشیه خیابان فردوسی نیز در کانال 30 هزار تومان قرار دارد.
گزارش های میدانی از فردوسی همچنین نشان میدهد که اکثر صراف ها فروشنده هستند و فعلاً میل به خرید ارز وجود ندارد چراکه به اعتقاد فعالان بازار ارز، قیمت ها در آینده نزدیک بازهم کاهش خواهد یافت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت